Feriefølelsen

Noe jeg av og til bruker som en rettesnor når jeg rydder ut av hyller, skap og timeplan er feriefølelsen. Jeg tror alle vet hva jeg mener her: Noen velger storby, andre reiser til stranda og noen drar på fjellet, men felles er at man kommer seg vekk fra “hverdagens kjas og mas”. For meg er det viktig å ikke overpakke, ikke overplanlegge og å bo sånn passelig greit på ferie. Det å kunne rusle rundt etter innfallsmetoden og ikke ha med oppgaver i bagasjen (noen pakker jo til og med jobben med seg!) er noe av det som gir meg feriefølelse.

Men hva med å snu litt på det? Kan hverdagen ligne mer på ferien (uten at man nødvendigvis blir mindre produktiv eller jobber redusert)? Hva er overflødig i det typiske hjemmet og det typiske livet som gjør at hverdagen blir så mye mer masete enn ferien? Overplanlegger vi kanskje hverdagen eller overfyller hjemmene våre? Og hvor blir den dårlige samvittigheten av når vi er på ferie? Er vi for strenge med oss selv i hverdagen?

Helt ferie kan jo hverdagen aldri bli, de fleste av oss har for eksempel jobber å gå til, gjerne til faste tider. Vi har også mye hjemme som vi trenger og tar vare på, selv om vi ikke tar det med på ferie (vinterjakka blir ikke med til syden). Men mye kan vi faktisk gjøre noe med, og det er kanskje naturlig å begynne i det små. Jeg velger å ikke prøve å komme med noen fasit, hverken for min egen del eller andres, da jeg er et sted i prosessen selv. Men jeg vil likevel fremme feriefølelsen som noe positivt som vi kan være mer oppmerksomme på og gjerne prøve å finne i hverdagen.

Advertisement

2 thoughts on “Feriefølelsen

  1. Pingback: Å gjøre ingenting | Miniflyt

  2. Pingback: Souvenirer | Miniflyt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s