Get some Headspace

Jeg lastet ned appen Headspace i går for å prøve det gratis tidagersprogrammet med mindfulnessøvelser. Nå er jeg bare helt frelst; den timinutterspausen hver dag trenger jeg.

En ting er mindfulness i seg selv, som på linje med minimalisme kan være et nyttig verktøy. Men det å definere et tidsrom hvor man bare gjør én ting er en god øvelse uansett hva man gjør. Det er fort gjort å prøve å multitaske, men man ender ofte bare opp med fragmentert “busywork”.

Det nytter for eksempel ikke å gå gjennom e-post samtidig som man skriver en presentasjon, alle avbrytelsene gjør at man mister tankerekkene og bruker lengre tid totalt. Gi deg selv lov til å fokusere på en ting om gangen, og la e-posten vente. Gjør mindre, og få gjort mer.

Fordelen med Headspace er at noen andre har definert pausen for en, det kan være lettere å komme i gang med singletasking-vanen om man har litt hjelp utenfra. Jeg slettet også en annen app først for å få plass til Headspace uten å føle at det kommer oppå alt annet. Men for noen kan det å laste ned og bruke en slik app oppleves som en ekstra forpliktelse mer enn det er nyttig, og da kan man bruke enklere teknikker. Hva med å nyte morgenkaffen uten annen distraksjon enn utsikten fra vinduet?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s