Ting jeg ikke trenger: shaker

Jeg elsker kaffe i alle varianter. Det mest minimalistiske er kanskje for noen å bare drikke svart kaffe, men jeg mener at det skal være litt deilig å leve også. Nå som sommeren endelig har kommet til Bergen ville jeg lære meg å lage gresk iskaffe (frappé).

Etter å ha funnet en oppskrift (se under) og handlet ingredienser skulle jeg sette i gang. Men problemet er at ingrediensene skulle ristes med en shaker. Jeg har da ikke en shaker, så jeg sto litt rådvill noen sekunder før jeg trikset samboerens termokopp ut av skapet. Den har tett lokk, og som bonus ble jeg ikke kald på fingrene heller! Det hører med til historien at samboeren aldri har brukt denne termokoppen, og jeg har hatt lyst til å kaste den lenge. Men nå bruker jeg den, og begge er fornøyde. Alternativt hadde jeg nok bare brukt et tomt og vasket syltetøyglass med skrulokk.

Det viktigste poenget mitt er at det i alle fall går an å lage ikke-minimalistisk og fancy kaffe på en litt mer minimalistisk måte, altså uten å fylle huset med ekstra gjenstander. Uansett, det ble frappé til slutt, og jeg tviler på at en shaker hadde gjort nevneverdig forskjell på resultatet:

frappe

For de som er interesserte, så er oppskriften (for et glass) som følger: 2 ts instant coffee og 2 ts sukker ristes i termokopp, syltetøyglass eller det du har for hånden sammen med litt vann og to isbiter. Når det skummer skikkelig helles kafferøren over i et glass fylt med flere isbiter. Hell over valgfri melk. Det kan være aktuelt å putte oppi et sugerør eller en skje til å røre ut eventuelle sukkerkorn med som enda ikke har løst seg helt opp. God sommer!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s