Det er ikke tomt enda

Det er ikke i første omgang økonomiske grunner til at jeg søker en mer minimalistisk livsstil. Men jeg blir jo også mer bevisst på hvordan jeg kan tyne litt mer ut av det jeg kjøper slik at jeg i det lange løp forbruker litt mindre. Alle bekker små, osv.

For eksempel setter jeg, som mange andre, sjampoflaska på hodet når den begynner å gå tom, for å få ut restene neste gang. Men deoderanten har rund kork. Hvordan får jeg snudd den opp ned slik at jeg kan bruke opp restene og dermed vente litt med å begynne på en ny? Jeg fant ut at den passer perfekt i en tom dorullhylse. Det ser ikke veldig stilig ut, men jeg får i alle fall stilt deoderanten opp ned i skapet så jeg får brukt den opp.

Jeg har også funnet ut at når jeg tror concealeren er tom, så kan jeg “demontere” den og få ut mer. Det er en sånn variant hvor man skrur produktet opp gjennom en slags pensel, og den delen med penselen kan man dra av. Det er mer nedi. Praktisk hvis man ikke har en ny på lur og må redde fasaden sånn i farten, og det er uansett greit å kunne tyne en ekstra bruk eller to ut av produktet.

Slike små triks kan kutte på den unødvendige sløsingen og lette på samvittigheten. Det handler jo ikke bare om penger, men om miljø. For meg monner det kanskje ikke mye i kroner og øre, men om alle bruker opp produktene sine monner det mer. Det hadde vært interessant å se et regnestykke på det, men jeg trenger strengt tatt ikke bevis for å tro at det nytter.

PS: Det kan jo diskuteres i hvilken grad ulike produkter er nødvendige, det vil jo monne mer om jeg for eksempel ikke brukte concealer i det hele tatt. Men det er flere faktorer i regnestykket, og man skal jo føle seg bra. Still gjerne spørsmål ved vanene du har, men ikke ha dårlig samvittighet for å beholde noen av dem.

Advertisement

2 thoughts on “Det er ikke tomt enda

  1. Hei, kjekt å se en norsk minimalistblogg. Er veldig enig i det du sier at det er ikke økonomiske grunner som gjør at man ønsker en minimalistisk livsstil, men det er det ikke alle som skjønner. Jeg bruker eddik som skyllemiddel når jeg vasker klær og anbefaler det gjerne til andre som da sier at “nei, jeg er ikke såååå fattig at jeg ikke har råd til å kjøpe skyllemiddel…..” Og dermed får de meg til å føle meg som en stakkars fattiglus. Men jeg bruker det jo først og fremst for miljøet sin del, dernest så får jeg klær som ikke har “tilstoppede porer” av butikkjøpt skyllemiddel og som i sin tur resulterer i at nyvaskede klær kan ha en sur lukt…. Og sist (men ikke minst) så får jeg selvsagt økonomisk gevinst av det hele. Og hvorfor skulle man ikke det? Jeg syns nemlig det er tull å sløse med penger, uansett hvor rik man måtte være.

    Når det gjelder hvilke kosmetiske produkter en trenger så er jo det helt opp til hver enkelt, men jeg selv har tatt en skikkelig utrenskning i sminkevesken min og nå har jeg bare fuktighetskrem og mascara igjen. Vet ikke om det kommer til å være slik bestandig, men i øyeblikket er jeg veldig fornøyd med å bare ha to ting å forholde meg til. Mye av grunnen til opprenskningen min var at jeg ønsker å smøre minst mulig giftstoffer på huden min. En annen “bivirkning” av å ha få sminkeprodukter er at det blir mye ryddigere på badet og det er jo noe av det vi streber etter, eller hva?

    • Så gøy å høre om andres erfaringer med å minimere! Helt enig i at man ikke trenger å sløse med penger bare fordi man har dem. Eddik er jo forresten et genialt produkt, vi bruker det til litt av hvert her også.

      Jeg må innnrømme at jeg har mer i sminkeveska enn deg, men jeg ser alltid etter smartere løsninger. Jojobaolje er for eksempel et produkt som erstatter ganske mange andre produkter for hele familien her i huset, så det skaper da litt luftigere baderomshyller 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s