Sesongskifte

Da er høsten her, og det er på tide å ta en runde både i huset og med seg selv. I dag høljer det ned i Bergen, og det er ryddevær, så jeg sender mann og barn på ekspedisjon og setter på musikk – her skal det ryddes!

La oss begynne med garderoben: Hva kan pakkes bort etter sommeren, og hva må finnes frem til høsten? Hva kan ryddes ut, og hva må handles inn? Jeg hadde heldigvis pakket bort alle høst- og vinterklærne som tåler en ny sesong på ett sted i fjor, så det var en enkel jobb å hente fram noen skjerf og legge bort sommerstæsjet for i år. Ellers har jeg slitt ut noen (mange) klær, så noe har jeg også handlet inn de siste dagene. Etter en grundig sortering har jeg nå to poser med slitte klær som skal ut for å gjøre plass til de nye.

Jeg er også i den prosessen at jeg flytter bøker og papirer til den nye jobben min, ting som jeg har lagret hjemme i tilfelle jeg skulle returnere til yrket (og det gjorde jeg jo, så det var heldigvis ikke bortkastet lagring). Etterhvert som jeg flytter papirene ser jeg gjennom dem og rydder ut etterhvert. Det er nok flere enn meg som begynner på ny skole eller i ny jobb denne høsten, i alle fall har de fleste hatt en lengre ferie, og det å begynne på igjen kan være en fin anledning til å se gjennom alt man har samlet opp gjennom fjoråret. Når man har ryddet og skaffet seg en oversikt over hva man allerede har liggende, kan man dessuten slippe en del dobbeltarbeid, så her er det bare å ta fatt på ryddingen! Tiden sparer man fort inn igjen.

Jeg har også tatt en runde på badet og ryddet ut solkremrester og lignende; til neste år har det blitt for gammelt, så jeg kan like godt frigjøre plassen med en gang. Også kjøkkenskapene og kjøleskapet skal tas i dag, det tenker jeg forresten å gjøre til en kvartalsvis øvelse. Mappa med viktige papirer har jeg også gjennomgått med kritisk blikk, her er det veldig greit å holde orden!

Når det gjelder livet generelt, og ikke bare de fysiske tingene, er sesongskifter også fine til å ta en pause og kjenne litt etter. Hva vil jeg prioritere denne høsten? Hva kan vente? Her står det åpenbart høyt på lista å komme i gang med ny jobb, men jeg ønsker også å reise litt denne høsten nå som jeg tjener bedre igjen (heldigvis ordner jobben med en aldri så liten langhelg på kontinentet, og den andre turen tar jeg med familien). Jeg har også satt av en dag til frivillig arbeid neste helg. Det som ikke blir prioritert denne høsten er blant annet språkkurs, det får vente til våren. Og den økte inntekten blir IKKE brukt på dekorasjoner til huset og annet skrot, så da sparer jeg litt tid på å ikke gå i butikker.

Det føles godt å ta en skikkelig rydde- og prioriteringsrunde; før kvelden er omme skal jeg være klar for å gå høsten i møte uten gammel bagasje og andre distraksjoner. Jeg ønsker å ha rom til å tenke og føle, rom til å gjøre det meningsfulle og rom til å oppleve. Resten må ut.

Advertisement

2 thoughts on “Sesongskifte

  1. Så flink du er til å gjennomgå ting!
    Jeg holder også delvis på å rydde ut og organisere. Jeg har faktisk gått til det skritt av vi var på IKEA å kjøpte en ny kommode, fordi vi ikke hadde orden i klærne våre i skapet. Nå har alt en plass og det er så mye greiere. Mens jeg flyttet klærne over i kommoden har jeg også ryddet litt i klærne, og tatt bort det jeg selv ikke bruker lengre. Mannen har fått samme oppfordring, så jeg håper han tar tak i det snart.

    God helg 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s