Enklere nyttårsforsetter

Nå er riktignok ikke jeg den som kjører på med lange lister over nyttårsforsetter, men jeg tenkte i alle fall at jeg skulle drikke mer vann i år. Etter en uke har jeg allerede feilet. Jeg er faktisk tørst her jeg sitter.

Hva er så vanskelig med å drikke vann, tenkte jeg på vei hjem fra jobb i dag. Hvordan kan jeg få til dette her? Og så tenkte jeg at jeg må gjøre det enda enklere. Det må også være konkret. Mitt nye forsett er fra og med nå å drikke et glass vann til lunsjen på jobb, i tillegg til den vanlige kaffekoppen. Jeg forbyr meg ikke akkurat å drikke mer, men jeg må ha et mål jeg kan forholde meg til, så jeg starter der.

Man kan sikkert gjøre det samme med alle slags forsetter, for eksempel: Ikke “spise sunnere”, men lage middag fra bunnen av hver tirsdag. Ikke “være mer effektiv på jobb”, men ta bort Facebook-fanen i nettleseren når man retter stiler. Ikke “ha mer kvalitetstid med barnet”, men stille barnet et autentisk spørsmål (som inviterer til samtale) hver dag.

Jeg tenker rett og slett at det å holde seg til ett enkelt og konkret forsett kan være vel så produktivt som å kaste seg ut i en total make-over. Less is more, som man sier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s